Avui en dia els consumidors som cada cop més conscients de la importància d’una alimentació el més natural possible, de la necessitat de tornar als productes sense additius químics. Per això, tot i que ja hem parlat anteriorment dels sulfits volem tornar a donar-hi un cop d’ull.

Saps on estan els sulfits?

Els trobem en productes processats, embotits, hamburgueses… múltiples productes en porten perquè són conservants, antifúngics, antimicrobians i antioxidants. Els reconeixerem escrits des de la E-220 a E-228.

Saps quina quantitat n’ingereixes?

La concentració de sulfits en els aliments està regulada i ve impresa en l’etiqueta del producte. Cadascun dels aliments que conté sulfits ho fa en una quantitat innòcua per la salut. Però què passa al final del dia?, que si sumem cadascun d’aquests aliments, podem superar les dosis segures. De fet hi ha un estudi fet per l’EFSA (autoritat europea de seguretat alimentaria) que conclou que l’exposició del consumidor als sulfits està per sobre de la Ingesta Diaria Admisible en tots els grups d’edat.

Els asmàtics són la població més sensible als sulfits i poden desenvolupar reaccions al·lèrgiques, i una part de la població pot presentar intolerància als sulfits. En cas d’ intolerància es pot manifestar en forma de malestar abdominal, mal de cap, picor o vermellor a la pell…La simptomatologia pot no presentar-se immediatament després de menjar un producte en concret sinó per la suma de tots ells al llarg del dia i pot ser difícil de relacionar el què et passa amb els sulfits.

Què pots fer?

Si vols reduir el consum de sulfits, el primer és llegir bé les etiquetes quan vagis a comprar, i en el cas dels productes carnics preguntar.

Carns Milà t’ho posa fàcil, apostant per una clean label i una alimentació més saludable sense sulfits.  Si vols saber-ne més, llegeix el nostre post: Carns Milà aposta per productes sense additius químics.