A Carns Milà treballem perquè una alimentació lliure de sulfits i additius químics sigui possible. Si bé l’ús dels sulfits ha estat una constant en la indústria càrnia en els darrers temps, hem apostat per produir els elaborats lliures de sulfits així com introduir complements tècnics que facilitin l’elaboració de productes carnis sense additius químics.

Pagani Chef lliure 100% de sulfits i amb additius naturals

Pagani Chef és la línia de condiments, aromes i ingredients exclusius per a la indústria alimentària. La seva gran experiència en processament i transformació de productes carnis ha permès desenvolupar una àmplia i completa gamma de productes sense sulfits ni additius químics.

En la línia de productes de Pagani, trobem la solució pels clients que, cada vegada més, aposten per productes amb etiquetes netes (clean label). És per això, que a Carns Milà tenim una línia àmplia de productes Pagani Chef.

Ens agrada que tots aquells complements dels nostres productes siguin de qualitat, d’origen completament natural per a les línies dels processats i elaborats carnis.

Productes tècnics sense sulfits que pots trobar a Carns Milà

  • Les Marinades Gustosí Pagani: increïble sabor, la cremositat i la brillantor de la seva composició que s’adapta perfectament a cada carn. Té un total de 16 sabors diferents. La base és l’oli d’oliva i espècies pures sense cap classe d’additius químics.
  • Línia de conservants i aromatitzans de Pagani Chef: Milloren el color i donen brillantor i gust a les preparacions. Tampoc contenen additius químics.

Productes Pagani Chef a Carns Milà

Què són els sulfits?

Els sulfits es fan servir a la indústria alimentària com a conservants. Són sulfits, o en generen els additius E220 (diòxid de sofre, que no és un sulfit però que en dissoldre’s genera sulfits), E221 (sulfit de sodi), E222 (hidrogensulfit de sodi); E223 (disulfit de sodi); E224 (disulfit de potassi); E226 (sulfit de calci); E227 (hidrogensulfit de calci) i E228 (hidrogensulfit de potassi).

Els sulfits poden causar al·lèrgies i és per això que l’ús de sulfits en aliments que es consumeixen crus està regulat per diverses normatives. L’ús ha de ser extremament controlat. La normativa europea obliga a etiquetar qualsevol aliment que contingui sulfits en concentracions superiors a 10 mg/kg o 10 mg/l, i aquests productes han d’estar identificats amb el terme sulfit o diòxid de sofre.

Què són els additius?

Segons l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, els additius són: “Substàncies que s’afegeixen als aliments amb un propòsit tecnològic: per millorar la seva conservació, el seu aspecte, textura, evitar el creixement de microorganismes, etc., en diferents etapes de la seva fabricació, transport o emmagatzematge.”

Per tant els additius en si no són potencialment perjudicials per la salut. Cal distingir entre els additius naturals o químics i l’ús que se’n faci.