A qui no li agrada fer una barbacoa amb amics i gaudir d’un bon tall de carn? El plaer de reunir-se amb amics o familiars i posar un dinar pel mig és de les coses més gratificants que hi ha. A Hispanoamèrica el producte boví és generalitzat en gran part de la població encara que a l’hora de viatjar i demanar segons quines peces de carn podem tenir els primers problemes.

Per què? La resposta és fàcil, perquè segons el país on viatgem, els noms d’aquestes peces de vedella són diferents. Perquè al que a Xile es diu Estomaguillo a Espanya es diu Solomillo i a Argentina Tapa bife ancho.

És a dir, amb Hispanoamèrica ens uneix el gust per la carn de vedella però el nostre idioma comú és ben diferent. Per tota aquesta gent que ens llegeix els deixem una infografia que mostra en què consisteixen les principals parts de l’animal a Argentina, Xile, Mèxic i Espanya.

No obstant, dins d’alguns països els noms i tècniques poden canviar, aquesta imatge ens serveix d’ajuda per entendre les principals diferències en els talls de boví a Hispanoamèrica.

A Catalunya no ens quedem curts, també tenim els nostres noms per anomenar les peces de la vedella. Cadascú fa i desfà a la seva manera quan entra a la carnisseria. I tu, com anomenes totes aquestes parts?